Parlementsvoorzitter op stage bij Damhert

Niet dat hij er echt hard heeft moeten werken, maar voor Jan Peumans was zijn bezoek aan Damhert in Heusden-Zolder, een kennismaking met de werkvloer van de Limburgse bedrijfswereld. De stage paste in een project, waarbij Voka Limburg politici een dag laat meelopen in een onderneming, om zo meer voeling te krijgen met de economische problematiek van iedere dag.

peumans damhert vokaPeumans kreeg van (fractiegenote in het Vlaams Parlement) Grete Remen, die de leiding van het voedingsbedrijf combineert met een politiek mandaat, meer uitleg over de visie en werkwijze van Damhert. Er werd druk gedebatteerd over het belang van gezonde voeding, een niche waarin het Heusdense bedrijf zich specialiseert. Daarnaast had Peumans veel belangstelling voor het logistieke proces en voor de relatie met de werknemers. “Het is zo dat onze mensen niet zo gemakkelijk vervangbaar zijn,” zei Grete Remen hem. “Iedere werknemer heeft zijn specifieke taken, wij leveren geen bandwerk. En dat maakt ons bedrijf zo warm en toegankelijk.” Jan Peumans wou de proef op de som nemen, en checkte even bij de medewerkers zelf. Daar kreeg hij een bevestigend antwoord.

De parlementsvoorzitter toonde zich opgetogen over de stappen die Damhert heeft gezet op de Nederlandse markt. Peumans had onlangs nog gepleit voor een nauwere samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland.

Voor de lunch nam Grete Remen Peumans mee naar het gloednieuwe topsportrestaurant Edivero in Beringen, waar uitsluitend gezonde en evenwichtige voeding geserveerd wordt. Zo geldt er een vet- en suikertaks op voeding die minder gezond is. Ook dat was een inspirerend verhaal voor Jan Peumans, die aangaf een leerrijke dag achter de kiezen te hebben.