Redactiebureau Palindroom uit Hasselt heeft in Brussel de B2B Press & Communication Award 2015 gewonnen. Er werden 18 inzendingen geselecteerd voor de finale van deze competitie, waarbij Palindroom de enige Limburgse onderneming was.

The Competition - copyright Stefan Eerlingen (3)Palindroom werd aangeduid als winnaar in de categorie Events, wat op zich verwonderlijk is voor een journalistiek bureau. “Dat komt omdat wij beheerder zijn van de website Architectura.be, waarmee we ons richten op architecten,” zegt zaakvoerder Rik Neven. “Samen met 4 sponsors hebben we de Belgische filmpremière georganiseerd van The Competition, een film van de Spaanse regisseur en architect Angel Borrego Cubero. In deze prent volgt de regisseur 5 befaamde toparchitecten die meedoen aan een grote ontwerpwedstrijd.”

De organisatie van deze filmpremière lokte 800 architecten naar Namen en Antwerpen. “Dat had eerlijkheidshalve ook te maken met het thema van de film, aangezien er binnen de architectenwereld heel veel onvrede leeft over de ontwerpwedstrijden. Daarbij worden ontwerpers tegen elkaar uitgespeeld en moeten ze alles uit de kast halen, ondanks de heel kleine kans op succes. De Belgische architecten waren dan ook heel geïnteresseerd om te zien hoe internationale toparchitecten een dergelijke ontwerpwedstrijd aanpakken.”

Na de voorstelling volgde nog een panelgesprek, onder meer met de regisseur zelf en met Bart Lens. “We hebben erg veel lof gekregen voor deze organisatie,” aldus nog Neven, “en dat vertaalt zich nu in deze prijs. We mogen daar best fier op zijn.”