In de industriezone Lummen-Zuid, vlakbij Het Koet, heeft de internationale koerierdienst UPS zopas het gloednieuwe verpakkings-, sorteer en leveringscentrum officieel geopend. Er werd bijna 4 miljoen euro geïnvesteerd, goed voor 160 jobs.

De Amerikaanse gigant pompt in totaal maar liefst 2 miljard dollar in de uitbreiding van het Europese distributienetwerk. Daarvan dus ook 4 miljoen in Lummen-Zuid. Het is een antwoord van UPS op de toenemende volumes van pakjes in ons land, vooral door e-commerce. Vanuit het nieuwe centrum zullen het oosten en zuiden van België bediend worden. Het gebouw beschikt over een werkzone van ongeveer 6.000 vierkante meter en is in staat om 5.000 pakjes per uur te verwerken. Er zijn 80 parkeerplaatsen voor leveringsvoertuigen.

Bij de officiële opening mocht Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans het lintje doorknippen. Dit onder het waakzaam oog van de Lummense burgemeester Luc Wouters, een afgevaardigde van de Amerikaanse ambassade en de Europese, Belgische en lokale vertegenwoordigers van UPS.