le bon grain zolderEen kandidaat-overnemer heeft bij de curator van de bakkerijgroep Le Bon Grain (Q-Bakeries) een concreet bod uitgebracht voor de overname van de vestigingen in Asse en Heusden-Zolder. Daarmee zouden zowat 200 van de 700 jobs kunnen gered worden. Voor drie andere vestigingen is er geen interesse, zo vertelden de curatoren maandag.

Vorige week al gingen de curatoren met een kandidaat-overnemer de vestigingen in Heusden-Zolder en Asse bekijken. Hoewel er maandag geen naam werd bekendgemaakt, zou het volgens ingewijden gaan om La Lorraine, de nummer één van de Belgische bakkerijmarkt, dat met Manshoven Vers ook een belangrijke vestiging heeft in Alken. “La Lorraine wil de sites in Kobbegem en Zolder in hun geheel overnemen, dus met inboedel en rollend materieel,” zegt ook het ACV Voeding en Diensten in Vlaams-Brabant. “Ze willen voor deze twee sites alle lopende contracten overnemen, net als het bestaande contingent voltijdse equivalenten aan de bestaande arbeidsvoorwaarden. Ze willen ook de eindejaarspremies die het personeel nog tegoed heeft betalen.” De kandidaat-overnemer wil zo ongeveer 200 mensen overnemen van Le Bon Grain. Dat wil zeggen dat er zo’n 435 anderen geen toekomstperspectieven hebben. Er is namelijk geen interesse om ook de vestigingen in Diest, Ardooie en Lommel in te lijven. Over de bakkerij in het Henegouwse Morlanwelz is geweten dat zich ook daar een overnemer heeft gemeld. Die zou er 65 van de in totaal 700 jobs willen redden.

Dinsdag zal moeten blijken of de overname kan plaatsvinden. De banken en de rechtbank moeten nog hun akkoord geven over het bod.