Het callcenter Call-IT in Hasselt is het contract met de enige klant Luminus kwijt. Concurrent SNT uit Antwerpen zal vanaf 1 februari 2013 de klantendienst van Luminus op de Research Campus uitbaten. Het personeel heeft wel de garanties gekregen dat het mee overgenomen wordt en dat de arbeidsvoorwaarden zullen gehandhaafd blijven. Er werken naar schatting 150 mensen in Hasselt, wat ongeveer evenveel is als bij de Franstalige afdeling in Luik.

SNT is de komende weken nog in overleg met het personeel om alle details voor de nieuwe start af te stemmen. Het bedrijf heeft al aangekondigd de activiteiten in Hasselt zeker niet te willen afbouwen, en zelfs op zoek te gaan naar nieuwe klanten om de afhankelijkheid van Luminus minder groot te maken.

Wat er met Call-IT nv (Hasselt en Luik) zal gebeuren, is nog niet duidelijk. Die vennootschap wordt mogelijk vereffend of geïntegreerd in Call-IT België. Intussen hebben de gedelegeerd bestuurders Albert Jongsma en Rob Zandhoven hun ontslag ingediend. Wim Vintges, die al langer de operationele activiteiten in België aanstuurt, is nu tot gedelegeerd bestuurder benoemd. Call-IT nv is eigendom van het beursgenoteerde Nederlandse bedrijf USG People.