Studiebureau Macobo uit Tessenderlo heeft in Geel het ingenieursbureau Engincon overgenomen. Natalie Vanderschaeghe en Davy Macquoi krijgen er zo een team bij dat gespecialiseerd is in technische studies voor de energiemarkt, de industriële- en bouwsector.

Macobo overnameEngincon bestaat sinds 2009 en staat onder leiding van ir. Wouter Geelen. De expertise die hiermee wordt binnengehaald, is complementair voor Macobo. ““Met het team van Wouter in onze rangen kunnen we nu ook met kennis van zaken specifieke projecten in de industriële sector bedienen,” zegt Natalie Vanderschaeghe. “Ik denk aan de berekening van hoogspanningsinstallaties, masten en allerhande complexe staal- en betonstructuren die in de industriële sector nodig zijn. De binnengehaalde knowhow betekent een grote meerwaarde voor ons bedrijf en onze klanten.”

“Wij zijn dus heel blij met deze overname,” voegt bestuurder Davy Macquoi aan. “De industrie en petrochemie waren voor Macobo nog een onvoldoende ontgonnen terrein. Met de overname van Engincon worden we van de ene dag op de andere een topspeler in de markt van de industriële engineering.”

De medewerkers van Engincon verhuizen van Geel naar Tessenderlo. Ze krijgen daar weldra het gezelschap van nog een aantal nieuwe collega’s. “Wij zijn inderdaad steeds op zoek naar uitstekende ingenieurs en interessante overnames in de engineeringsector,” besluit Natalie Vanderschaeghe.