Het Limburgse ICT-bedrijf BKM heeft zijn branchegenoot Hexacom overgenomen. Door de overname ontstaat een groep met 27 miljoen euro omzet en met kantoren in Hasselt, Brussel en Gent. “We kunnen onze positie nu landelijk versterken,” zegt Managing Director Bart Soetaers.

bkm soetaers maxMet deze overname is BKM niet aan zijn proefstuk toe. De onderneming is de voorbije jaren gestadig gegroeid, deels organisch, deels door overnames van onder meer Attention in 2008, Businesscom in 2010 en Oratis in 2015. “Hexacom en BKM vullen elkaar zowel qua activiteiten als op geografisch perfect aan,” aldus Bart Soetaers. “Bovendien is de overname ook strategisch belangrijk, omdat Hexacom zowel eigen cloud-oplossingen als eigen connectiviteitsoplossingen aanbiedt.”

De groep telt nu 160 werknemers, waarvan 110 in Hasselt. Bij de 14.000 klanten horen onder meer Comfort Energie, Scana Noliko, Nitto, de gemeentebesturen van Sint-Truiden en Namen en Studio 100. “Zo’n 30 procent van de omzet wordt gerealiseerd in Wallonië, maar het is heel moeilijk om tweetalige IT’ers te vinden,” zegt Bart Soetaers. De komende jaren wil BKM verder blijven groeien. Tegen het jaar 2020 wil het ICT-bedrijf naar een omzet van 50 miljoen euro. Niet alleen organisch, maar ook door overnames. “Eerst deze overname integreren, maar dan gaan we weer rondkijken,” aldus financieel directeur Marc Max. “In onze sector is schaalvergroting essentieel om te overleven.”