Oud-voetballer verbouwt 1e klasse-voetbalstadion

Het bouwbedrijf Cordeel uit Hoeselt is begonnen met de verbouwing van het stadion van eersteklasseclub Oud-Heverlee Leuven. De club investeert zo’n 5 miljoen in de uitbreiding van haar stadion aan Den Dreef in Heverlee. “We merken in alle sectoren dat de economie weer aantrekt,” zegt commercieel directeur Paul Theunis van Cordeel Hoeselt.

PaulTheunisNa de total make-over van Stayen in Sint-Truiden heeft Cordeel Hoeselt een nieuw stadioncontract beet. Bij OHL is het Limburgse bouwbedrijf, onderdeel van de Groep Cordeel, begonnen met de afbraak van de staantribune (vak J). Tegen het midden van dit jaar moet daar een nieuwe tribune in twee verdiepingen staan: 112 meter lang en 22 meter diep. Die zal plaats bieden aan 3.500 toeschouwers en brengt het totaal aantal zitjes op zo’n 10.000.

Er komen ook andere voorzieningen zoals VIP-boxen, kleedkamers, een spelershome met massage- en fitnessruimte, cafés, een persruimte en tv-studio, en kantoorruimte. Een vervolgopdracht voor Cordeel, dat ook al de nieuwe tribune aan de overkant voor zijn rekening mocht nemen. In twee latere fases worden ook de tribunes achter de doelen aangepakt. Dat moet het stadion aan Den Dreef binnen een paar jaar optillen tot een stadion type 4, geschikt voor Europees voetbal en goed voor bijna 13.000 zitplaatsen.

Gelukkig moet Cordeel het niet enkel van voetbaltempels hebben. “Nee,” lacht Theunis, die zelf 2 keer voor de Rode Duivels speelde en na een actieve spelerscarrière ook trainer was op het hoogste niveau (o.a. bij KRC Genk). “We merken momenteel een heropleving in verschillende sectoren van de bouw: in de industrie, woonzorg, ziekenhuizen en residentieel vastgoed. Dat zorgt ervoor dat we onze activiteiten mooi kunnen diversifiëren.” Zo is Cordeel ook aan de slag bij DAF in Westerlo, waar een nieuwe spuitinstallatie wordt gebouwd. Voor buitenmeubelspecialist Tribú komt er een nieuw kantoorgebouw annex showroom, en ook verlichtingsspecialist Kreon uit de groep Vaessen Industries krijgt een nieuw gebouw. Gasthuisberg in Leuven is al jaren een trouwe klant, net als Toyota in Evere. “Dat neemt niet weg dat ook wij de crisis gevoeld hebben,” zegt Theunis. “Gelukkig waren er de projecten voor nieuwbouw van scholen, zorgcentra en PPS-projecten. Die hebben ons door de crisis gesleurd.”

Tegenwoordig staat Cordeel zetel Hoeselt voor een omzet van zo’n 130 miljoen euro met 220 medewerkers. Het bedrijf heeft ook zelf uitbreidingsplannen. “We hebben recent de hand kunnen leggen op een aanpalend gebouw. Dat biedt uitbreidingsmogelijkheden. Maar concreet zijn die plannen nog niet,” besluit Theunis.