Het (nog steeds jonge) bedrijfje Ugentec (Corda Campus, Hasselt) heeft bij de investeerders en bank 2,15 miljoen euro extra kapitaal opgehaald. Wouter Uten en Tom Martens willen er de internationale doorbraak mee forceren.

uten-en-martens-ugentec-174x300Ugentec is één van de parels aan de kroon van de Limburgse start-up scène. Het bedrijf heeft software gemaakt waarmee veel sneller en goedkoper DNA-analyses kunnen uitgevoerd worden. Voor de uitvinding op zich, kregen Uten en Martens al tal van onderscheidingen. Maar ook de kenners zien wel brood in de toepassing. Zo legden ondernemers Annie Vereecken (ex-MedHold) en Herman Verrelst (ex-Cartagenia), die beiden voor heel veel geld hun eigen bedrijf verkochten en nu investeren in veelbelovende start-ups, eerder al een miljoen risicokapitaal op tafel. Nu doen ze daar nog 2,15 miljoen bij, inclusief een lening van BNP Paribas Fortis.

Wouter Uten laat weten heel blij te zijn met de extra middelen, die toelaten om zowel hun product verder te verfijnen als de internationale markt af te schuimen. Het aantal medewerkers stijgt weldra naar 25.