Als architectenkantoor is je eigen werkomgeving uiteraard ook een beetje je visitekaartje. Egide Meertens Architecten uit Riemst heeft dat goed begrepen. Om meer ruimte te creëren voor de 8 architecten en andere medewerkers, werd er op het dak van het kantoor in Riemst zopas een volume bijgeplaatst. “Dit blok doet dienst als bibliotheek- en presentatieruimte,” aldus Egide Meertens. “Gezien de groei van ons kantoor moeten we ook de architectenpraktijk regelmatig uitbreiden. En uiteraard proberen we daarbij de creativiteit van ons dagelijks werk aan te wenden.”
Egide Meertens uitbreiding
Andere blikvangers van het gebouw zijn de betonnen gevel die de praktijkruimte scheidt van de voorliggende rijwoning. En ook de ondergrondse garage, die volledig in het landschap is ingewerkt, is een architecturale spitsvondigheid.

Egide Meertens Architecten is inmiddels uitgegroeid tot een gekend kantoor in België en Nederland. Er worden vooral strakke, eigentijdse woningen getekend. Daarnaast worden er ook interieurprojecten uitgevoerd.