Tal van bedrijven in Limburg hebben de afgelopen weken een offerte in de bus gekregen die helemaal is opgemaakt alsof het een factuur is. Alleen wie de heel kleine lettertjes leest, kan zien dat het geen rekening voor geleverde diensten betreft.

valse offerte OfficeMaxVKW Limburg, dat net zoals onze redactie van meerdere bedrijven een waarschuwend signaal kreeg, heeft al klacht ingediend bij de FOD Economie tegen OfficeMaxOnline.com. “Het valt goed voor te stellen dat bedrijven door een kleine onoplettendheid deze valse factuur gewoon betalen,” zo klinkt het bij het VKW. “We willen dan ook waarschuwen voor deze soort van bedrieglijke handelspraktijken.

VKW Limburg raadt volgende stappen aan:
1) in ieder geval niets betalen
2) uw medewerkers attent te maken op deze (en andere) vormen van bedrog
3) een goede controleprocedure voorzien voor de betaling van facturen
4) steeds klacht indienen bij de FOD Economie (Economische Inspectie), eventueel bij de politie en bij uw werkgeversorganisatie.

Voor wie twijfelt: op de website van de FOD Economie wordt een overzicht gegeven van andere gekende bedrieglijke handelspraktijken zoals bij de registratie van domeinnamen, beroepengidsen en reclameinlassingen. Ook een lijst van betrokken firmanamen wordt hier vermeld.