Nu blijkt dat de installaties van Aquacare om kraantjeswater te zuiveren en te koelen ook in sterrenrestaurants worden gebruikt, reageren heel wat mensen verontwaardigd. In een aantal toprestaurants betaal je tot 9 euro voor zo’n fles kraantjeswater, zoals in de Karmeliet in Brugge (3 Michelinsterren). Producent Jean-Paul Van Kerkhoven van Aquacare in Herk-de-Stad nuanceert: “Het gaat niet om banaal kraantjeswater. Wij installeren een filterapparaat en koelsysteem in het restaurant, waarna het leidingwater kan worden ‘getapt’. Er kan ook koolzuur aan worden toegevoegd om er spuitwater van te maken. Het filtersysteem haalt alle onreinheden en ook de chloor eruit. Water dat thuis uit de kraan komt, heeft een temperatuur tussen de 13 en 16 graden, wij koelen dat naar 8 tot 12 graden.”

De restaurants verklaren de prijzen die ze voor het water aanrekenen door de hoge kosten van de installatie. De Slagmolen in Opglabbeek investeerde 4000 euro, De Karmeliet zelfs 7500 euro. Ook bij Vivendum in Dilsen-Stokkem komt het water van Aquacare op tafel.