CEO-Limburg, de Club van Eigenaars-Ondernemers, gaat samen met de Universiteit Hasselt van start met de Ondernemersuniversiteit. In dit samenwerkingsverband zullen groepjes ondernemers bepaalde economische thema’s uitdiepen onder leiding van een professor en een voorzitter uit het bedrijfsleven.

De Ondernemersuniversiteit is een formule waarbij drukbezette zakenmensen op een toegankelijke manier hun praktijkervaring kunnen toetsen aan een theoretische, wetenschappelijke achtergrond. Er worden vier clusters afgebakend, met name strategisch innoveren, marketing en communicatie, familiebedrijven en jonge ondernemers. Per groep kunnen er een 25-tal ondernemers deelnemen. Zij bepalen binnen dit hoofdthema de verdere invulling van de bijeenkomsten. Een professor van de UHasselt en een ervaren voorzitter-bedrijfsleider zullen hun expertise inbrengen om de onderwerpen vervolgens uit te diepen en te verfijnen.

Rector De Schepper, Matty Zadnikar en prof. Piet Stinissen.

“Naast de verbeterde kennisoverdracht is het ook ons doel om in de clusters de netwerking en samenhorigheid tussen de leden te versterken,” zegt Matty Zadnikar, CEO van de Z-Group (800 medewerkers), en tevens voorzitter van CEO-Limburg. “Daarom willen we ook het aangename aan het nuttige koppelen. De inhoudelijke sessies bestaan uit diverse werkvormen, zoals studiedagen, bedrijfsbezoeken of ronde tafels en zullen telkens gepaard gaan met een etentje en receptie.”

De UHasselt stapt met veel overtuiging in dit initiatief: “Wij zijn verheugd om een nieuwe en concrete samenwerking met het bedrijfsleven aan te gaan,” zegt rector Luc De Schepper.”Op deze manier kan UHasselt zich verder profileren in het regionaal ondernemersnetwerk.”

De eerste activiteiten van de Ondernemersuniversiteit starten op 1 september in Domein De Barrier.