Natalie Vanderschaeghe, zopas nog door JCI uitgeroepen tot Jonge Ondernemer van het Jaar, doet al opnieuw van zich spreken. Ze kondigt met haar bureau Macobo de overname aan van sectorgenoot Stabiliteitsingenieurs Jan Van Aelst uit Antwerpen. Daarmee komt het aantal medewerkers nu op 65.

“Sectorgenoot Jan Van Aalst heeft een bijzondere expertise en goede faam opgebouwd als een high-end bouwkundig ingenieursbureau”, legt Natalie Vanderschaeghe uit. “Ze denken mee over stabiliteitsoplossingen die bijdragen tot de architecturale vormgeving van elk project. En dat sluit netjes aan bij de visie van Macobo.”

“We zochten al geruime tijd uitbreiding voor onze bestaande afdeling Stabiliteit. Toen deze opportuniteit voorbij kwam, konden we dit niet lagen liggen. De overname is een grote stap, maar vooral een mooie kans om op een gezonde manier verder te groeien. Uiteraard gaat het dan over de kennis en ervaring, maar ook over regionale uitbreiding.”

Ir. Jan Van Aelst blijft aan het roer staan: “Ik heb in 1984 de zaak overgenomen van mijn vader en uitgebouwd naar een kantoor met zeven ingenieurs en zeven tekenaars. Je kan dus wel zeggen dat het mijn levenswerk is. Ik laat het met volle overtuiging over aan Macobo, dat de continuïteit voor personeel en klanten verzekert.”

Macobo Group heeft nu op twee locaties een uitvalbasis voor de Belgische markt: het hoofdkantoor in Tessenderlo en een hub in Antwerpen.