In Genk is zaterdagnamiddag ondernemer, politicus, verenigingsvoorzitter en familieman Luc Gieraerts op 47-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan kanker en was sinds kort terminaal ziek.

Gieraerts_Luc_2Luc Gieraerts was een erg gekend en algemeen gewaardeerd man. Zijn gedrevenheid typeerde hem misschien nog het meest. In ondernemerskringen, waar hij als zaakvoerder van projectontwikkelaar LRH Invest enkele markante, ambitieuze projecten in Genk wist te realiseren. Het Botta-gebouw is daar allicht het meest gekende voorbeeld van. Voor hij ondernemer werd, werkte hij voor Multi-Fix.

Gieraerts was ook actief in de politiek, als gemeenteraadslid van Open Vld in Genk. Hij genoot respect van vriend en vijand voor de bevlogen manier waarmee hij zijn dossiers verdedigde. Ook in het verenigingsleven nam Luc Gieraerts een voortrekkersrol op. Hij was voorzitter van volleybalclub Racing Wara Genk en één van de bezielers van de nieuwe volleybalhal waar de club sinds 2014 in speelt. Ook in tal van andere verenigingen was Gieraerts een graag geziene gast, zoals bij JCI.

De redactie biedt de echtgenote, 2 zonen, andere familieleden, vrienden, kennissen en zakenrelaties van Luc Gieraerts haar medeleven aan.