Het februari-nummer van ons maandelijkse magazine is klaar! U kunt het gratis downloaden via de app (App Store) of gewoon lezen via deze link. Het is – al zeggen we het zelf – opnieuw een interessant boekje geworden… De inhoudstafel, met telkens een rechtstreekse link naar het betreffende artikel, vindt u hieronder.

– Hebt u de afgelopen maand onze nieuwsbrief minder intensief gevolgd? Dan kan u hier de Top 5 van de meest gelezen artikels raadplegen.

– Onze CEO Binnenstebuiten is Jean-Pierre Wuytack van Steenfabrieken Vandersanden. Hij vertelt met passie over de groei van zijn bedrijf en zijn persoonlijke interesses.

Bart Engelen had vroeger een leuk communicatiebureau, maar liet die kelk aan zich voorbijgaan. Vandaag doet hij iets helemaal anders, met name drones ontwikkelen…

– Gaat u dit jaar winst boeken? Het positivisme hierover was in 10 jaar nooit groter, zo blijkt uit onze infografiek.

– Is de strijd van de vakbonden gestreden of hebben ze momenteel voldoende redenen van bestaan? Wij vroegen het in de rubriek Spraakmakend aan hen zelf, en polsten ook naar de mening van de werkgevers.

Mario Fleurinck was jarenlang hét boegbeeld van de nieuwe economie in Limburg. Daar kwam abrupt een einde aan toen industrieel Luc Tack hem de laan uitstuurde bij Melotte. Hoe blikt hij daar op terug, en vooral: waar is hij nu mee bezig?

– De Nieuwjaarsinvitito is jaarlijks één van de hoogtepunten op de Limburgse netwerk-kalender. De foto’s van de aanwezigen hebt u al gezien. De beelden achter de schermen nog niet. Onze fotograaf neemt u mee!

– Niet 1 maar 6 toekomstdenkers laten we in dit nummer op u los! In een rondetafelgesprek voorspellen 6 prominente vastgoedexperts hoe de sector gaat evolueren. De ‘betonstop’ van 2040 zal de wereld grondig veranderen.

– Kopenhagen kent hij intussen beter dan Brussel: Yannick Teyssen is als expat door H.Essers naar Scandinavië gestuurd. Zijn verhaal over de verschillen tussen Limburg en Denemarken leest u hier.

– U ligt wakker van… de veiligheid en de opleiding van uw mensen. Warsco Units getuigt hoe zij via Noa Trainings hun opleidingsbehoeften invullen.

– Wat begon als een grap, is nu een felgesmaakt product Made in Limburg. Cavalieri Gin zag in 2 maanden tijd al 1.400 flessen over de toonbank vliegen…

– Dan hoeft u het niet meer te doen: onze testpiloot ging met 5 nieuwe auto’s rijden en vertelt u waarom u ze wel of niet moet kopen.

– Tot slot in Ons Gedacht: de mening over werkdagen van 6 uur en vooral over de betaalbaarheid daarvan…

In ieder geval: we hopen dat u het interessant vindt! Trouwens: ook alle vorige nummers kunt u nog lezen. Ze staan onderaan op deze weblink.