Volvo-garage Rutten, al vele jaren een begrip in Houthalen-Helchteren, heeft zopas een gloednieuwe vestiging geopend in Hechtel-Eksel. Zaakvoerder Dirk Rutten investeerde 3,8 miljoen in het complex, exclusief de aankoop van de grond. De reden van de verhuizing is simpel: het bedrijf kreeg in Helchteren geen vergunningen om uit te breiden en liep het risico om helemaal te moeten verdwijnen als er ooit zou beslist worden om de Noord-Zuidverbinding aan te leggen.

volvo rutten 2Rutten koos dus eieren voor zijn geld, en verkaste naar Hechtel-Eksel, waar hij een plaatsje kreeg toegewezen in de kmo-zone Peerderbaan. Opvallend aan het complex van 2.600 m² is in de eerste plaats de combinatie tussen staalbouw (werkplaats, opslagruimte en technische zone) en betonbouw (showroom, kantoren en een woongedeelte). De toonzaal op de verdieping is het paradepaardje van Volvo Rutten in Hechtel. Daarnaast zijn er diverse milieuvriendelijke technieken gehanteerd, zoals betonkernactivering en zonnepanelen.

Volvo Rutten werd bijna 40 jaar geleden opgericht door ‘opa’ Gust Rutten. Vandaag telt het bedrijf 30 werknemers en heeft het vestigingen in Hechtel en Diest.