Bosland of het grootste bos van Vlaanderen heeft zijn eigen gin: Tree Gin. Het is de ambachtelijke stokerij Korhaan in Hechtel-Eksel die het product heeft samengesteld. Na een maandenlange speurtocht naar de juiste receptuur is een gin met verrassende kruiden het resultaat. Zit er onder meer in: paardenbloem, hondsdraf en schapenzuring… Over de baseline was het niet lang nadenken: Taste Nature.

Hun inspiratie vonden Bosland en Korhaan door in de geschiedenis te duiken en op zoek te gaan naar iets typisch voor de streek. “Zo zijn wij uitgekomen bij een eeuwenoud recept van kruidkoek, een boekweitkoek vol heilzame kruiden. Eens die keuze gemaakt was, kon het experimenteren beginnen”, legt Luc Geukens, zaakvoerder van Korhaan uit. “De typische kruidkoek bevat een heel kruidenarrangement. We hebben alle mogelijke combinaties uitgeprobeerd om de perfecte balans te vinden. Ik denk dat we daar heel goed in geslaagd zijn. Naast de klassieke jeneverbes bevat de Tree Gin een aantal niet-alledaagse ingrediënten uit Bosland zoals paardenbloem, hondsdraf en schapenzuring.”

Tree Gin is te koop bij De Korhaan, in een aantal lokale supermarkten en bij drankenhandelaren in Lommel, Overpelt en Hechtel-Eksel. Ook een heel aantal horecazaken in de omgeving zetten de nieuwe gin op de kaart. Voor een fles van 50 cl betaal je 34,50 euro.