Het voorbije half jaar leek het wel of alle energie uit de spelers van KRC Genk was gezogen. Nochtans was de firma Encon toen nog niet actief in de Cristal Arena. Het bedrijf van Robin Bruninx werd nog maar pas door KRC Genk aangesteld om alle overtollige energie uit het stadion te filteren. De club heeft immers de ambitie om van de Cristal Arena het energievriendelijkste voetbalstadion van ons land te maken.

cristal arenaStudiebureau Encon zal dus het hele stadion doorlichten om te kijken waar kan bespaard worden op energieverbruik. Het gaat onder meer om de verwarming in de hoofdtribune, de koeling van de kantines, de veldverwarming, de terreinverlichting, enzovoort.

“We hebben al enkele oplossingen in het vooruitzicht,” zegt KRC-voorzitter Herbert Houben. “Zo wordt bekeken of we het veld in winterse omstandigheden niet kunnen verwarmen met water dat we via boringen eerst opwarmen in de ondergrond. Diezelfde installatie kunnen we in de zomer dan gebruiken om onze gebouwen te koelen. We willen eveneens onze terreinverlichting vervangen door LED-verlichting. En we onderzoeken of we zonnepanelen kunnen installeren bovenop het stadion.”