De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg (POM) heeft 6 vacatures uitgeschreven voor bijkomende adviseurs. Zij zullen Limburgse bedrijven bijstaan in hun expansieplannen. Bedoeling is om “hefboomprojecten in speerpuntsectoren” op te volgen.

POM Limburg is aan een vernieuwende koers bezig. Onder impuls van voorzitter Erik Gerits en directeur Frank Zwerts wordt ingezet op 8 belangrijke economische sectoren, zoals logistiek, zorg, energie of bouw. Een team van intussen 17 mensen ondersteunen projecten die in deze sectoren voor een versnelling bij de bedrijven moeten zorgen. Ze stimuleren innovatie, ontwikkelen handige tools, zetten efficiënte software op, helpen de rekruteringsbehoeften in te vullen, enzovoort.

Om deze divisies bijkomend te versterken, worden nog 6 extra adviseurs gezocht. “Ze zullen samen met de sector zelf, vernieuwende initiatieven opzetten die ten goede komen van een breed aantal ondernemingen”, aldus POM-voorzitter Erik Gerits. Directeur Frank Zwerts vult aan: “We zoeken dan ook mensen die graag een grote impact willen hebben op de economische ontwikkeling van de provincie. We bieden hen interessante voorwaarden, zoals de splinternieuwe werkomgeving op de Corda Campus.”