Na het samengaan van PrintPassie, Leën en Profeeling tot Chapo, kondigt er zich nog een fusie aan in dezelfde sector. Het Overpeltse Print-ID van de broers Van Genechten (voorheen Drukkerij Vaes) stappen in een nieuwe entiteit met Impressa (Herentals) en Drukservice (Olen). Het is de bedoeling om in Herentals alle machines onder één dak te brengen.

impressa-gebouwPrint-ID en Drukservice zijn al sinds 2014 verzusterd. De banden worden nu nog nauwer aangehaald. Derde partner wordt de familiale drukkerij Impressa uit Herentals, die in 2003 is ontstaan door een fusie van Drukkerij De Peuter en de Sint-Norbertusdrukkerij.

Daarmee gaat de consolidatie in de sector onverminderd verder. De familiale aandeelhouders verwachten immers dat de ontwikkelingen op gebied van snelheid, multi-channel marketing en scherpe prijszetting blijvend zijn, en moeten zich hiervoor wapenen door met vereende krachten een ruim aanbod van kwaliteit en service te bieden.

“Het samenbrengen van onze gezamenlijke vakmensen en machineparken zal ons een ongeziene flexibiliteit geven, met meer mogelijkheden en uitgebreidere capaciteit”, zegt Tom Bongaerts, CEO van het fusiebedrijf. Pieter Van Genechten zal commercieel het voortouw nemen (CMO), terwijl zijn broer Jeroen de productie binnen de samengebrachte fabriek zal gaan managen als COO. “Met deze fusie vinden we een solide partner die ons meer slagkracht en de broodnodige ruimte kan geven om onze gestage groei te bolwerken”, dixit Jeroen Van Genechten.