Uitstekende cijfers voor de Japanse producent van industriële kleefbanden en andere hoogtechnologische folieproducten, Nitto uit Genk. Uit de gepubliceerde jaarrekening, afgesloten eind maart van dit jaar, blijkt een stijging van de winst met 42 procent. Waar de vorige editie 6,85 miljoen op de rekening werd bijgeschreven, liep dit nu op tot 9,71 miljoen euro. Vooral door de stijging van personeels- en afschrijvingskosten te beperken, kon het resultaat worden verhoogd.

Ook met de omzet ging het de goede kant uit. Nitto Belgium klokte af op 224 miljoen euro, een stijging van 9 procent. Dit is het gevolg van een toegenomen activiteit in alle business-units (Automotive, SBU Tape), maar vooral in de toelevering aan de ICT (+23%) en de verhandeling van membranen voor filtrage (+39%).

In het jaarverslag bevestigt Nitto Belgium dat de afdeling NVH (Noise Vibration Harshness), waar dempingsmaterialen voor de autosector geproduceerd worden, tegen oktober 2017 van Genk naar Brno in Tsjechië zal verhuizen.