Nike Laakdal AlbertkanaalSportartikelenfabrikant Nike gaat de Europese Logistieke Campus in Laakdal uitbreiden met een nieuw distributiecentrum van 40.000m² langs het Albertkanaal in Ham. De werken starten volgend jaar en zullen naar verwachting beëindigd worden in 2016. Deze uitbreiding zal leiden tot de creatie van 500 rechtstreekse jobs (VTE). Zowel universitairen, technici, en mensen zonder specifieke vooropleiding zullen in aanmerking komen voor deze tewerkstelling.

Wegens het bijzonder strategisch belang van dit project voor de Kempen, Limburg en Vlaanderen, is de Vlaamse regering op initiatief van minister-president Peeters bereid het project te steunen met 4 miljoen euro subsidies. Het betreft 2 miljoen euro opleidingssteun voor de opleiding van de nieuwe werknemers. Tevens zullen de ecologische investeringen die in aanmerking komen voor ecologiesteun voor maximaal 2 miljoen euro gesubsidieerd worden.

Nike heeft voor deze transactie de gronden op het bedrijventerrein Zwartenhoek gekocht van nv De Scheepvaart in Hasselt.