De Hasseltse ICT-dienstenleverancier Cegeka heeft Rudiger Mees aangesteld om de afdeling Cegeka Healthcare te leiden. Mees zal zijn ervaring in de branche gebruiken om de Healthcare-afdeling verder te doen groeien en er een gezonde winstgevendheid mee te behalen. Hij start deze week in zijn nieuwe functie en vervangt Roland Devolder, die Cegeka Healthcare ad interim aanstuurde.

“Rudiger is een visionaire manager en ondernemer pur sang”, aldus Christoph Neut, directeur van Cegeka Vlaanderen: “Als gewezen healthcare consultant heeft hij ruime ervaring en een breed netwerk in de ziekenhuis- en farmasector. Met zijn gedrevenheid zullen we het segment dan ook verruimen, want healthcare is meer dan ziekenhuizen alleen.”

Rudiger Mees: “Onze healthcaretoepassingen zijn indrukwekkend, maar ziekenhuizen hebben evengoed portals, servers of datacenters nodig. Vooral software-integratie in ziekenhuizen kan nog beter. Daar komen onze hulp en C-eHealth Portal goed van pas en we moeten ons dienstenportfolio verder durven verfijnen. In telemonitoring liggen bijvoorbeeld kansen. Dat partnership moeten we goed benutten.”

Rudiger Mees heeft veel aandacht voor het echte werk: “Ik wil zien, horen en begrijpen wat er gebeurt voor onze klanten. Ik ben even goed een teamlid dat met plezier de witte jas aantrekt om mee aan de slag te gaan.”

Rudiger Mees (40) is arts van opleiding. Hij werkte ruim tien jaar als adviseur in de farmaceutische industrie en richtte in 2004 het technologiebedrijf Unithink op, dat software maakt voor klinische onderzoeken. Nadien lag hij aan de basis van YorMind/YorBody, een bedrijf dat oplossingen biedt voor lifestyle coaching.