In Beringen werd dinsdag het startschot geven voor de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van Het Poetsbureau. Aannemer Mathieu Gijbels zal er nog voor volgende zomer een thuis bouwen voor de staff die tegen 2020 maar liefst 10.000 huishoudhulpen zal moeten aansturen.

Het Poetsbureau telt momenteel in Vlaanderen iets meer dan 6.000 huishoudhulpen die in het kader van de dienstencheques, voornamelijk schoonmaken bij gezinnen. CEO Jo Mellemans is echter ambitieus: “De doelstelling om tegen 2020 met 10.000 werknemers aan de slag te gaan, vegen we niet van tafel. Dat aantal staat gelijk aan 200 miljoen euro omzet. De continue instroom van nieuwe aanvragen bewijst dat Het Poetsbureau nog lang niet is uitgegroeid. Vorig najaar mochten we 1.524 aanwervingen doen, sinds dit jaar kwamen er netto nog eens 300 mensen bij.”

En dus dringt ook een uitbreiding van het hoofdkantoor zich op. Daarom bouwt Mathieu Gijbels (Oudsbergen) momenteel een ontwerp van Buro B (Genk), zodat alle ‘overhead’ medewerkers weldra in een comfortabele werkomgeving hun taken kunnen uitvoeren. Er wordt naast de kantoren plaats voorzien voor een opleidings- en recreatieruimte. Het personeel zal tijdens én na de kantooruren kunnen gebruik maken van een café en een zonneterras. De investering in het project bedraagt 3,75 miljoen euro.