The Safe Group is de nieuwe naam van het Hasseltse bedrijfje Pure IT, dat in de evenementensector gekend is van het product SafeCam. Zo moesten de 16 camera’s (SafeCams) vorige zomer nog de festivalweide van Rock Werchter in de gaten houden. Daarna volgden nog een aantal lucratieve contracten, waardoor de firma toe is aan een volgende stap.

safe cam overzicht“Om te beginnen verhuizen we weldra naar de Corda Campus in Hasselt,” zegt zaakvoerder Ilja Theuwissen. “We komen daar terecht in een dynamische omgeving van innovatieve bedrijven waar kruisbestuiving mee mogelijk is. We ontwikkelen namelijk zelf ook software en systemen in de audiovisuele sector.” Daarmee geeft hij meteen aan dat het aanbod wordt verbreed. “We verzorgen inderdaad niet alleen camerasystemen, maar ook digital signage (digitale reclame op tv- of led-schermen). Samen met grote lichtkranten die we plaatsen, groeperen we dit onder de noemer Safe Sign. Nog een activiteit die erbij komt, is het afdekken van grote terreinen met wifi. We doen momenteel enkele tests, met de bedoeling om op Rock Werchter 80.000 mensen te kunnen voorzien van hetzelfde wifi-netwerk.”

Gezien deze diversificatie, gaat Ilja Theuwissen zijn bedrijf The Safe Group noemen. “Dit is de eerste fase van ons groeiplan. Wees maar zeker dat we, want er hebben zich een aantal stille vennoten gemeld, ambitieus zijn. Stilaan vullen we onze voorzieningen voor tijdelijke accommodaties tijdens de zomer aan met vaste locaties. Als we het hele jaar door orders zien binnenkomen, kunnen we tevens de freelancers vervangen door vaste medewerkers.”