RTOC Repro uit Heusden-Zolder heeft na een bezoek aan de R&D-afdeling van Hewlett Packard in Spanje, de beslissing genomen om te investeren in een nieuwe machine om te printen op groot formaat. Als eerste Limburgse onderneming werd een plotter aangekocht die maar liefst 240 vierkante meter per uur in kleur kan afdrukken. Dit is een equivalent van 240 plannen (automatisch geplooid en gesneden) of 960 kleurenaffiches op A2-formaat.

RTOC, de familiale onderneming van de familie Braes, voert deze printactiviteiten al meer dan 25 jaar uit, en dit naast de core business als kantoorvakhandel. De nieuwe plotter dient vooral om plannen te printen. Er wordt watervaste inkt gebruikt, zodat ook bij regenweer alles leesbaar blijft op de werf.

De technologie laat ook heel kleine oplages toe. “Zelfstandigen, bedrijven maar soms ook particulieren en verenigingen die nood hebben aan een kleine oplage van affiches en posters, willen we hiermee bedienen”, zegt zaakvoerder David Braes. “Ik denk bijvoorbeeld aan supermarkten die tijdelijke promoties willen afficheren. Dit moet vaak zeer snel gebeuren en in lage volumes. We zijn in ieder geval heel fier dat we met deze nieuwe machine ons aanbod kunnen verruimen.”