Het schepencollege van Beringen heeft een stedenbouwkundige vergunning afgeleverd voor de herbestemming van het ophaalmachinegebouw tot horecazaak. De nieuwe brasserie wordt een combinatie van herbestemming en nieuwbouw.

De gevels en het interieur van het ophaalmachinegebouw worden zoveel mogelijk intact gehouden. In de sfeervolle binnenruimte wordt de ophaalmachine behouden. Dit gedeelte zal gebruikt worden voor speciale gelegenheden, events en recepties.

“De architectuur van de nieuwbouw sluit aan bij die van het retailpark, met ruime glaspartijen, transparant van buitenuit en belevingsvol naar site en omgeving van binnenuit”, legt Anne-Wouters, schepen van Ruimtelijke Ordening uit. “De nieuwbouw wordt laag gehouden ten opzichte van het ophaalgebouw. Hierdoor blijft het monument duidelijk herkenbaar, zowel in vorm, architectuur als in functie.

De horecazaak komt centraal op de site be-MINE, aan de grote parking, tegenover het winkelcentrum en aan de toegang tot het zwembad en de klimzaal. “De bouwwerken aan dit nieuwe pand starten in de komende maanden”, aldus nog Anne Wouters-Cuypers. “Het gaat om een private investering van 1,2 miljoen euro. Bedoeling is dat de horecazaak in maart volgend jaar zal openen met een capaciteit van 300 personen. In aanvangsfase zal dit zes nieuwe jobs opleveren.”