Barnoe, zo zal de nieuwe zomerbar gaan eten die op 30 juni opent op de terreinen van Hogeschool PXL in Hasselt. Initiatiefnemers zijn Dirk Decoster en zijn vrouw Barbara, die met hun eventbureau One Way Events tevens de bezielers zijn van Chess Nightlife, Nice After Work, eetcafé Café Manger en cateringbedrijf Woppas.

Barnoe zal tot 1 september van donderdag tot zondag open zijn.“Als het weer meezit, tenminste”, begint Dirk. “Want alles speelt zich buiten af.”

“Barnoe houdt het midden tussen een gezellige zomerbar en een festival. Ik ga bewust niet de traditionele toer op. Geen luide beats, maar hippe achtergrondmuziek. Daarvoor zorgen onze acht resident DJ’s. Geen fuif tot in de ochtend, maar relaxt feesten. Gezellig samen zijn in een unieke setting: praten, ontmoeten, ontdekken en samen mooie momenten beleven. Ook ideaal voor teambuildings.”

“We willen dat de bezoekers van Barnoe tijd maken voor elkaar. Daarom gaan we voor een gemoedelijk sfeertje en voorzien drie foodtrucks onze gasten van eten om te delen. Daarnaast kunnen vrienden, familie en collega’s kunnen samen klinken en babbelen aan onze 25-meter lange toog. Of in één van de zithoekjes. En dat op een mooie groene locatie in Hasselt”, zegt Dirk. “Zo’n type concept was er nog niet in Hasselt.”

Win-win voor PXL
Die locatie is het terrein van PXL-Congress, de eventlocatie van de hogeschool. Gerrit Schuermans, diensthoofd Communicatie: “Voor PXL is dit een win-win. Op deze manier creëren we beleving op onze site tijdens de zomermaanden en zetten we onze hogeschool én Hasselt extra in de kijker. Daarnaast kunnen we ons als hogeschool ook vinden in de missie van Barnoe: mensen samenbrengen.”

“Deze samenwerking borduurt verder op het succes van Chess Nightlife”, besluit Dirk. “Een party in de gebouwen van de hogeschool, elke laatste zaterdag van de maand. PXL zorgt voor de mooie locatie, wij voor de organisatie. Net zoals dat bij Barnoe het geval zal zijn.”