Transporteur en logistieke dienstverlener Gheys zal begin volgend jaar een nieuwe containerterminal openen op de grens van Beringen en Tessenderlo (Ravenshout). Het gaat om een terrein van 50 hectare, dat aansluit op het Albertkanaal (en vroeger toebehoorde aan Dow Chemicals).

De nieuwe terminal zal voor een directe verbinding zorgen met de havens van Antwerpen, Zeebrugge en Rotterdam. Er is tevens een directe ontsluiting via de weg (E313) en het spoor. “Duurzaamheid staat centraal in de bedrijfsvisie”, zegt Ronny Joos, CEO van Gheys. “Wij maken bijvoorbeeld al jaren gebruik van de binnenvaart en investeren voortdurend in de vergroening van de vloot. Door de terminals in Geel en Beringen halen we meer dan 50.000 – en op termijn 80.000 – vrachtwagens per jaar van de weg.”

Voor het nieuwe project zal Gheys samenwerken met het Nederlandse BCTN, dat het gebruiksrecht heeft gekregen voor de uitbating van de terminal. Beide bedrijven werken al langer samen. Zo behandelt BCTN in Meerhout momenteel zo’n 8.500 containers per jaar voor Gheys.