Met veel toeters en bellen is vrijdag in Beringen de nieuwe horecazaak Barnaba officieel geopend. Ondernemers Ercan Boyraz (33) en Stefano Baldelli (32) hebben de handen in elkaar geslagen om het oud gemeentehuis van Koersel om te vormen tot een ‘food experience center’.

De zaakvoerders komen niet onbeslagen op het ijs. Ercan runt al 4 jaar Shakerato in Genk, terwijl zijn compagnon Stefano in Heusden-Zolder het succesvolle Sotto Choc heeft uitgebaat. Met de opening van Barnaba in Beringen verenigen ze hun visie op moderne horeca-exploitatie. Die concentreert zich voornamelijk op ‘beleving’.

“Het is onze missie om klanten van bij het moment dat de deur van Barnaba opendoen, mee te nemen in de unieke sfeer die we hier gaan creëren”, aldus de zaakvoerders. “We willen een nieuwe invulling geven aan ‘op restaurant gaan’, vooral door in een gezellig kader een food experience van a tot z te bieden.”

Barnaba richt zich op het grote publiek, maar heeft ook faciliteiten voor bedrijven, zoals een feestzaal en meeting rooms.