Befrako, de Belgische invoerder en verdeler van merken als Singer-naaimachines, neemt vanaf 1 november de distributie in handen van de andere naaimachinemerken Pfaff en Husqvarna-Viking. Daarmee krijgt het Zonhovense Befrako van ondernemer Koen Evers nu 70% van de totale markt in handen.

pfaff naaimachineMet een jaarlijkse verkoop van zo’n 60.000 Singer-naaimachines, is Befrako nu al de absolute marktleider in ons land. “Met het toevoegen van het Duitse Pfaff en het Zweedse Husqvarna-Viking loopt ons aandeel in de naaimachines op tot 70%,” zegt Koen Evers. “Daarbij dekken we de diverse segementen van de markt af. Waar Singer zich positioneert als het familiemerk bij uitstek, richt Pfaff zich met uiterst moderne technologie, eerder op de professionele naaisters. Husqvarna-Viking heeft dan weer een zeer uitgebreid gamma aan borduurmachines en is het uitverkoren merk voor hobbyisten.”

“We zijn heel vereerd met het binnenhalen van deze contracten en met het vertrouwen dat internationaal gerenommeerde bedrijven ons schenken,” aldus nog Koen Evers. “Het is dan ook een mijlpaal in onze bedrijfsgeschiedenis, die toelaat dat we ons groeiritme kunnen opdrijven.”