johan-bongaertsJohan Bongaerts, CD&V-schepen in Meeuwen-Gruitrode en directeur van enkele Thuiszorgwinkels, wordt de nieuwe algemeen directeur van de sociale werkplaatsen Bewel. Hij volgt Eric Bonneu op, die in juni vertrok. Intussen was Jan Caris (ex Philips, Panasonic Batteries en Machiels) ad interim aangesteld. Het is dus na het vertrek van Patrick Nelissen in 2014, al de derde directeur op 2 jaar tijd.

Bewel gelooft rotsvast dat ze deze keer de ‘witte raaf’ hebben gevonden om de organisatie met zo’n 1.800 werknemers aan te sturen. Zoals het officiële persbericht luidt: “Met zijn jarenlange ervaring in directiefuncties in de financiële en dienstensector zal hij de organisatie leiden doorheen het wijzigende landschap van nieuwe regelgeving “Maatwerk” en de commerciële uitdagingen door de verschuiving van maakindustrie naar diensten-economie.”

Volgens Het Belang van Limburg is het overigens niet heel toevallig dat Johan Bongaerts (die overigens ontslag zal nemen in zijn politieke mandaten) op de directiestoel is geposteerd. “Ge moet het Koen Albregts toch nageven. De Grote Regelaar van het ACW (die ook voorzitter van Bewel is) is erin geslaagd om zijn pion Johan Bongaerts te bombarderen tot nieuwe directeur,” schrijft Dominiek Claes in ‘De Bijzaak’, die ook de unanimiteit van de beslissing in vraag stelt.