Sterimed, een medische groothandel met specialisatie in hulpmiddelen voor obese patiënten, heeft in Riemst een nieuw bedrijfspand in gebruik genomen. Na het magazijn en de kantoren, is nu ook de showroom in de kmo-zone Op ’t Reeck, helemaal klaar. Een belangrijke stap in de groei, zeggen zaakvoerders Steve Ghijsbrecht en Ludwig Stevens.

Sterimed werd opgericht in 2003. De onderneming verkoopt en verhuurt medische materialen aan ziekenhuizen, rustoorden, thuiszorgdiensten, enzovoort. Een nichemarkt is die van aangepaste hulpmiddelen voor zogenaamde ‘bariatrische patiënten’ die kampen met (morbide) obesitas. “Omdat we momenteel 6 medewerkers tellen en nog op zoek zijn naar 2 collega’s, was het niet langer mogelijk om vanuit onze privéwoning de activiteiten voort te zetten”, zegt Ludwig Stevens. “Vandaar de keuze voor de aankoop van een nieuw bedrijfspand met alle faciliteiten.” De investering bedraagt zo’n half miljoen euro.

“We beschikken hier over een magazijn, kantoren, en kunnen nu ook onze professionele klanten in de beste omstandigheden ontvangen in de toonzaal. Onze accommodatie wordt tevens ter beschikking gesteld voor workshops, teamvergaderingen, mini-symposia, themadagen, enzovoort.”

Sterimed lonkt nu ook naar de exportmarkten. Vanuit Riemst worden de eerste stappen gezet naar Maastricht en de rest van Nederlands Limburg.