ANL Plastics, producent van kunststof verpakkingen, investeert 15 miljoen euro in de nieuwste machines. Tegelijk krijgt het Wellens bedrijf een nieuw aanzicht. De vierkantshoeve, die nu nog dienst doet als kantoor, verdwijnt en maakt plaats voor een nieuw kantoorgebouw aan de andere kant van het industrieel perceel.

ANL Plastics is al decennialang een begrip in Wellen. Het familiebedrijf heeft vorig jaar Stefan Tielen aangetrokken als nieuwe CEO. Hij nam de plaats in van Tony Neven, die het bedrijf gedurende een aantal jaren door een hervorming loodste. “ANL Plastics is sinds zijn ontstaan altijd een koploper geweest op het vlak van innovatie en technologie”, zegt Tielen. “Dankzij die inspanningen zijn de groten der aarde hier klant voor hun kunststof verpakkingen op maat.”

Investeringen
Om die koppositie te behouden, wordt momenteel een fors investeringsprogramma afgewerkt. Er wordt in drie jaar tijd 15 miljoen gestopt in de nieuwste productiemachines, zoals een PET-extruder en 18 nieuwe vacuümvormmachines. “Tegelijk investeren we in duurzaamheid”, zegt Tielen. “Elke kilo productieafval wordt intern opgewaardeerd zodat we die opnieuw als grondstof kunnen gebruiken. Op die manier sluiten we de cirkel binnen ons bedrijf.”

Kantoren
Maar voor de buitenwereld zal wellicht het nieuwe kantoorgebouw het meest opvallende zijn in dat investeringsprogramma. “Tot nog toe zit ons bedrijf voor het grootste deel verscholen achter de vierkantshoeve. Die zal plaats ruimen voor een nieuw kantoorgebouw aan de andere kant van het industrieterrein. ANL Plastics krijgt als het ware een nieuw aanzicht.” Tielen hoopt de spade nog dit jaar in de grond te kunnen steken, om het grootste deel van de bedienden tegen midden volgend jaar een nieuwe werkplek te kunnen bezorgen.

ANL Plastics in Wellen stelt 285 mensen tewerk. In de vestigingen in Frankrijk en Polen zijn er dat nog eens 50 en 75. De groep haalt dit jaar een omzet van ruim 60 miljoen euro.