De autogroep Delorge-Peerlings heeft donderdag de nieuwe gebouwen aan de Herckenrodesingel officieel ingehuldigd. Er is een investering mee gemoeid van 25 miljoen euro. Bestuurder Peter Guelinckx is erg ambitieus. De nieuwe vestiging moet de verkoop van de groep aanzwengelen van 3.500 naar 4.500 nieuwe voertuigen per jaar. Het doel is om de Antwerpse groep Beerens voorbij te steken als voornaamste concessiehouder van invoerder D’Ieteren (Volkswagen, Audi, Skoda,…).

Audi VW HasseltDe investeringen en groeiplannen moeten bovendien de werkgelegenheid stimuleren. “Met nu al 85% van de bovenliggende kantoren verhuurd, werken er in het Delorge Business Park bij de opening zo’n 300 mensen,” weet Guelinckx. “Daarvan zijn er een 60-tal van ons bedrijf. Waar wij de ambitie hebben om door te groeien naar een 90-tal jobs op deze site, moet het hele project op termijn 450 tot 500 mensen kunnen tewerkstellen.” Delorge-Peerlings haalt op de 5 locaties in Limburg samen een omzet van 180 miljoen euro met 160 mensen.

Tijdens de voorstelling van het nieuwe project, benadrukten de partners van het bouwteam de unieke samenwerking. Zowel de bouwheer Peter Guelinckx, als Jeroen Maesen (Ma°Mu Architecten), Mathi Gijbels (nv Mathieu Gijbels) en Robin Bruninx (Encon) geraakten niet uitgepraat over de vlotte, flexibele en open manier om deze aartsmoeilijke opdracht op 14 maanden tijd af te ronden. Moeilijk, door de krappe bouwtijd, maar ook door de keuze voor een hoge afwerkingsgraad, de strenge architecturale eisen van Audi en VW zelf, de toepassing van energiezuinige technieken en de integratie van totaal verschillende functies (garage, showroom, kantoren,…) in hetzelfde complex.