Het gemeentehuis van As heeft een primeur te pakken. Als eerste in ons land maken de ambtenaren gebruik van een speciale knop om de informatieborden in de wachtzaal te bedienen. De toepassing werkt via bluetooth en werd ontwikkeld door het lokale bedrijf PresentationPoint.

Zaakvoerder Kurt Dupont legt uit hoe het werkt: “Het gemeentehuis heeft 4 loketten met ieder een eigen button. Wanneer de bezoeker de wachtruimte binnenkomt, kan hij op een scherm zien welk loket vrij is. De medewerkers kunnen met een eenvoudige druk op de knop aangeven of er een volgende bezoeker mag aanschuiven.”

Het systeem is eenvoudig, maar heeft vele toepassingsvormen. “Je kunt er ook de volgnummers mee laten oplopen, zoals bij de slager”, aldus nog Dupont. “Of allerhande informatie op de schermen laten verschijnen, bijvoorbeeld over de openingsuren, nieuwsfeiten, weerberichten, enzovoort.”

De keuze voor bluetooth houdt in dat je geen app meer moet installeren op een device, maar de button gewoon op een bureau kunt bevestigen en met 1 druk kunt bedienen.

PresentationPoint wil het systeem nu verder uitrollen in alle andere diensten en ondernemingen waar moet gecommuniceerd worden met bezoekers in een wachtzaal of aan de onthaalbalie.