Het advieskantoor BDO lanceert samen met ICT-onderneming Cegeka een nieuw sociaal secretariaat. Het wordt een digitaal alternatief voor de bestaande sectorgenoten.

“Vandaag werkt 90% van de Belgische kmo’s met een erkend sociaal secretariaat”, weet Hans Wilmots, CEO van BDO België. “Niet onlogisch, want de sociale wetgeving wordt in België steeds complexer. Maar die complexiteit, in combinatie met verouderde ICT-oplossingen, zorgt ervoor dat werkgevers het nodige geduld aan de dag moeten leggen als ze hun werknemers correct en tijdig willen betalen. Het traditionele sociaal secretariaat krijgt daardoor concurrentie van nieuwe spelers met een verregaande ICT-insteek. Met ons nieuwe online platform, BDO HR & Pay Solutions, worden we één van de uitdagers.”

Cegeka springt mee op de kar. “We merken een digitaliseringsgolf bij de meeste sociale secretariaten, maar niemand gaat zo ver in de automatisering van loonadministratie als BDO”, zegt Johan Lybaert, directeur Applications bij Cegeka. “Met de nieuwe toepassing krijgen klanten voortaan veel meer autonomie voor het beheer van hun HR. Zo kunnen ze zelf hun loonadministratie, online en in realtime, zonder tussenkomst van een sociaal secretariaat, opvolgen. Wanneer nodig kunnen ze een beroep doen op de ondersteuning en het strategisch advies van BDO Payroll Services. Als technische partner zorgen wij dat de software-as-a-service vlot draait in onze datacenters.”