Het gaat JM Construct uit Maaseik aardig voor de wind. Het bedrijf in betonproducten, bekistingsmaterialen, metaalbewerking en andere bouwgerelateerde toepassingen, mocht het afgelopen jaar diverse sprongen voorwaarts maken.

“Zo zijn we door plaatsgebrek verhuisd naar een moderne bedrijfshal die 3 keer zo groot is als ons oude pand”, vertelt Guy Schelfhout van JM Construct. “We hebben onze intrek genomen in de voormalige gebouwen van ATM in Maaseik, waar we meer ruimte hebben om aan de toenemende vraag te voldoen.”

De nieuwe vestiging biedt tevens plaats aan de extra medewerkers die JM Construct recent heeft aangeworven. “Door de groei hebben we heel recent extra mankracht in dienst genomen. Van 18 mensen zijn we op korte tijd naar 32 collega’s gegaan. Dat is niet alles. Door een groot order dat we zopas wisten binnen te halen, komen er direct nog eens 6 mensen bij en tegen het einde van dit jaar nog eens 4”, aldus Schelfhout. “Uiteraard moet de productiecapaciteit gelijkmatig groeien, waardoor er nog investeringen in tal van nieuwe machines zullen volgen.”

JM Construct mag zich daarmee een doorwinterde KMO noemen. Het bedrijf bestaat inmiddels 20 jaar. Het grote publiek is uitgenodigd om kennis te maken met de nieuwe faciliteiten op 1 oktober en dit ter gelegenheid van Open Bedrijvendag.