Hegge Fac-labelHet Hamontse constructiebedrijf Hegge heeft als eerste het FAC-keurmerk ontvangen. Het gaat om een nieuw kwaliteitslabel dat in het leven is geroepen door de Federatie van Aluminium Constructeurs (FAC). Samen met nog 3 andere bedrijven, mocht Hegge de testfase van het nieuwe keurmerk doorlopen. Dit leidde op de Europese vakbeurs Polyclose, die enkele weken geleden in Gent plaatsvond, tot de uitreiking van de eerste certificaten (op de foto: bestuurder Andy Coninx). Ook andere gevelbouwers en constructeurs kunnen nu de procedure voor het behalen van het FAC-label aanvragen.

Een officiële keuringsintantie zal voortaan elk jaar bij Hegge op bezoek gaan om zowel de productiefaciliteiten als de werven te beoordelen op een hele reeks kwaliteitsvereisten.

“We beschouwen het behalen van dit keurmerk als een bekroning van de jarenlange inspanningen om tijdens het hele projectverloop steeds de kwaliteit van het geleverde werk te borgen,” stelt Marc Hegge. “We doen er alles aan om van kwaliteit een permanent gegeven in onze bedrijfscultuur te maken.”

Recent behaalde Hegge Toelevering nog de Qualicoat Seaside-licentie voor poedercoating en voorbehandeling.