Het gemeentebestuur van Maasmechelen gaat in samenwerking met POM Limburg en LRM het bedrijventerrein Nieuwe Bunders in Maasmechelen ontwikkelen. Daarover werd woensdag een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen alle partijen. Het terrein van 74 ha komt tegenover het bestaande terrein Oude Bunders aan de Rijksweg, vlakbij het op- en afrittencomplex van de E314. Burgemeester van Maasmechelen Raf Terwingen: “De unieke locatie met directe verbindingen naar Vlaanderen, Luik, Nederlands Limburg en het Duitse Ruhrgebied is een belangrijke troef voor het aantrekken van nieuwe bedrijvigheid in Maasmechelen. Op termijn zullen er minstens 500 jobs gecreëerd worden op Nieuwe Bunders, wat van onschatbare waarde is voor de tewerkstelling in het Maasland.”

Stijn Bijnens, CEO van LRM, vult aan: “POM Limburg zal optreden als onteigenende instantie en de gronden vervolgens overdragen aan LRM, dat het terrein zal ontwikkelen. Wij geloven in het potentieel van deze strategische locatie. Hiermee vervult LRM ten volle haar rol als investeringsmaatschappij, die de verdere economische groei in Limburg ontgint en stimuleert.”

Erik Gerits, gedeputeerde voor Economie en voorzitter van POM Limburg, is vooral blij met de honderden jobs die hier zullen gecreëerd worden: “Het Maasland heeft te kampen met een hoge werkloosheid en, in tegenstelling tot de andere Limburgse streken, een slinkend aantal arbeidsplaatsen. De ontwikkeling van Nieuwe Bunders is dus een enorme opsteker voor de regionale economie.