Schiffeleers Glas heeft in Limburg de allereerste Smartflower geplaatst. Dit is volgens het Alkense bedrijf het eerste mobiele, all-in-one fotovoltaïsche systeem ter wereld, en meteen ook de belangrijkste innovatie op het gebied van zonne-energie. “Met één druk op de knop ontvouwt het systeem van de Smartflower zichzelf en creëert het een solar-oppervlak van
ongeveer 18 m²,” stelt Geert Schiffeleers. “Net als een zonnebloem richt de Smartflower zijn ‘bladeren’ automatisch naar de zon, absorbeert het de energie, en zet het deze om in elektriciteit. Het systeem is zowel bedoeld voor huishoudelijk gebruik, als voor bedrijven en gemeenten die een milieuvriendelijk en duurzaam signaal willen geven.”

smartflowerIn 2011 werd het eerste prototype van de Smartflower getest. In 2013 volgde de presentatie op een internationele beurs, waarna wereldwijd de distributie van start ging. Schiffeleers, al meer dan 40 jaar actief in glas, ramen en zonwering, zorgt nu voor het aanbod van Smartflower in Limburg.