Kantoorinrichter Puur Office opent dezer dagen de deuren van Parc 51, een nieuw bedrijvencomplex aan de Lummense Kiezel in Kermt-Hasselt. De showroom is alvast ondergebracht in The Barn, één van de drie gebouwen op de site. Weldra zullen tal van nieuwe bedrijven de multifunctionele ruimtes gaan vullen, met de focus op jonge, creatieve ondernemingen, zoals spin-offs.

Puur Office werd opgericht in 2014 door Hilde Beerden en dit als doorstart van Veldeman Kantooruitrusting (dat al was overgenomen door Ahrend). Het team is op korte tijd gegroeid tot 7 mensen, die allen hun sporen bij grote sectorgenoten hebben verdiend. Ze verzorgen voor de klanten van Puur Office in heel België en Nederland, de volledige inrichting van kantoren, en dit zowel voor bedrijven, woonzorgcentra, publieke gebouwen als onderwijsinstellingen.

Met succes, want na het eerste volledige werkjaar in 2015, werd meteen de omzet van 2016 verdubbeld. “En ook dit jaar gaan we een flinke stap vooruit”, aldus General Manager Hilde Beerden.

Een hefboom om die doelstelling te bereiken is Parc 51, het gloednieuwe business-center in Hasselt. Puur neemt er zelf zijn intrek in The Barn, een oude schrijnwerkerij die door Buro B (Genk) helemaal in een nieuw kleedje werd gestoken om te fungeren als showroom en kantooroppervlakte.

De overige gebouwen op de site, die The Factory en The Office worden gedoopt, zijn beschikbaar voor andere, jonge bedrijfjes die hier hun tenten willen opslaan. Het doel is een inspirerende werkomgeving te maken, onder meer door de ruimtes in te delen op diverse manieren. Andere attractie op het domein is het park van 3,5 hectare met vijvers. Er worden diverse faciliteiten voorzien om buiten te vergaderen en te werken. Er komen ook volkstuintjes voor bedrijven, zodat het personeel als ontspanning kan zaaien en oogsten.