De Bewuste Bourgondiër is een netwerk van ondernemers die bewust omgaan met gezonde voeding. De aangesloten leden, waaronder cateraars, restauranthouders, boeren en voedingswinkels, engageren zich om de consumenten eerlijke, lokale producten voor te schotelen. Ondermeer Sasatime (Bilzen), Oats (Hasselt), El Pachutero (Heusden-Zolder), traiteur Peter Cremers (Kinrooi), De Sladerij (Hasselt) en restaurant Vivendum (Dilsen-Stokkem) hebben zich al geëngageerd om een gezond voedingspatroon te stimuleren.

Het initiatief komt van voedingsexperte Erica Rutten (Kinrooi). “Met dit netwerk willen we meer zichtbaarheid creëren voor mensen die de waarde van echte voeding op een voetstuk plaatsen”, zegt Erica Rutten. “Zij zijn de basis voor de introductie van een gezond voedingspatroon. Consumenten zijn op deze manier verzekerd dat de voeding van deze partners voldoet aan de principes die wij waardevol vinden.”

Het netwerk steunt tevens lokale initiatieven die gezonde voeding promoten. “Ik denk bijvoorbeeld aan buurtmarkten zoals ‘Boer op de koer’ dat vorige week in Genk werd georganiseerd. We dragen alle projecten een warm hart toe die helpen om consumenten te laten kennismaken met lokale en seizoensgebonden producten.”