Nelissen en Eurofins op shortlist voor exportleeuw

leeuwexport2016Drie bedrijven van meer dan 50 werknemers en evenveel bij de iets kleinere, zijn genomineerd voor De Leeuw van de Export, de voornaamste prijs voor exporterende bedrijven in Vlaanderen. Daarbij zijn ook 2 Limburgse ondernemingen (beiden + 50 mensen) op de shortlist beland:

Eurofins Digital Testing Belgium uit Diepenbeek, beter gekend als Testronic Labs, gaf al bij de eerste editie van de Leeuw van de Export blijk van potentieel. Toen wonnen ze immers in de intussen opgeheven categorie Young Exporter. Enkele overnames en naamsveranderingen later blijft de corebusiness dezelfde: het testen van software, embedded software, multimedia en digitale tv-toepassingen, sourcing en certificatie van industriestandaarden. In 2015 waren er bij dit testhuis 88 medewerkers aan de slag. Van de omzet van bijna 9,1 miljoen euro kwam 62% uit export.

Nelissen Steenfabrieken , een familiebedrijf uit Lanaken, is mee bepalend voor het internationale succes van de klassieke Vlaamse baksteen. De fabrikant van gevelstenen- en oplossingen scheert internationaal hoge toppen en brengt zijn producten naar 26 landen binnen en buiten Europa. In deze sector is verre export minder evident. Toch komt een mooi aandeel van hun exportaandeel in de omzet (5% van 66% export) uit niet-Europese landen. Nelissen Steenfabrieken stelt 53 personeelsleden tewerk. Samen zorgen ze voor een omzet van zo’n 26 miljoen euro.

Op woensdag 29 juni reikt minister-president Geert Bourgeois de Leeuw van de Export 2016 uit bij Tour & Taxis in Brussel. Thumbs up!