limburgvacWerkzoekenden in België en Nederland zullen voortaan nog beter geïnformeerd worden over het aanbod van vacatures dat zich over de grens bevindt. Bovendien zal de verwevenheid tussen de gedrukte en digitale jobaanbiedingen versterkt worden. Dat is het gevolg van de overname die het Belgische Mediahuis (van o.a. Het Belang van Limburg, Made in Limburg en Jobat) heeft gedaan van de Nederlandse jobsites Limburgvac.nl en Brabantvac.nl.

Het is in feite Media Groep Limburg (MGL), de Nederlandse uitgever die sinds 1 januari tot Mediahuis behoort, die Hufkens Human Resources, de eigenaar van de vacaturesites heeft overgenomen. Het is op die manier dat Limburgvac.nl en Brabantvac.nl tot dezelfde familie gaan behoren als Made in Limburg.

Het toonaangevende Limburgvac.nl zorgt voor 98% van de omzet bij het overgenomen bedrijf en kan bogen op indrukwekkende marktcijfers. De onderneming plaatst meer dan 5.000 vacatures per jaar. Gemiddeld wordt een vacature zo’n 2.000 keer bekeken en meer dan 80% wordt ingevuld. Het aantal bezoekers van de beide websites bedraagt 320.000 per maand. Limburgvac en Brabantvac hebben bijna 50.000 geregistreerde bezoekers, die op jaarbasis meer dan 2,5 miljoen gerichte e-mails met nieuwe jobs toegestuurd krijgen.

CEO Marc Vangeel is enthousiast over de mogelijkheden om met Limburgvac het portfolio-aanbod te verbreden: “Media Groep Limburg heeft in het verleden al diverse vrijages met Limburgvac gehad, maar tot een huwelijk kwam het maar niet. Eindelijk is het nu zover dat we de krachten bundelen. Deze aankoop past volledig in onze strategie om onze bekende en vertrouwde merken verder te ontwikkelen en daarnaast overnames te doen in markten waarin wij nog niet of minder minder sterk vertegenwoordigd zijn. Limburgvac staat inhoudelijk en financieel als een huis en heeft aangetoond in jaren van economische crisis een sterke en betrouwbare partner voor bedrijven en werkzoekenden te zijn.”