Aristo Music, een bedrijf dat via uitgekiende software digitale muziek verspreidt, onder meer in horecazaken, heeft de vestiging van Leuven naar Hasselt verplaatst. Het team van 18 personen heeft zijn intrek genomen in Kaai 16, aan het kanaal. Daarmee komt Aristo Music ook tegemoet aan één van de eisen van LRM, dat als investeerder een “Limburg-link” moet hebben vooraleer te participeren. Vroeger opereerde Aristo Music (en het product Tunify) nog vanuit Lummen.

023_49768Aristo Music heeft in de eerste plaats een grote databank met muziek, die digitaal kan binnengehaald worden. Alle liedjes zijn gecategoriseerd, zodat ze binnen het gewenste genre of sfeer achtereenvolgens kunnen afgespeeld worden. Omdat de stream via het internet verloopt, kan de muziek op eender welke locatie, op ieder tijdstip worden afgespeeld. Een muziekmotor dus, die gepersonaliseerde combinaties tevoorschijn tovert.

De Limburgse investeringsmaatschappij LRM nam in november 2008 een participatie in het bedrijf, toen via een kapitaalronde 2,6 miljoen euro werd opgehaald. Ook KBC Arkiv, het Baekeland Fonds II en het Gemma Frisius Fonds II, dat toen al aandeelhouder was, legden toen het geld op tafel. Het huidige management participeert ook in het bedrijf. Stichter en ceo Benito Stans (foto) heeft van dit pakket de meerderheid in handen.