Locate in Limburg, de vzw die buitenlandse investeerders moet aantrekken, moet voor de tweede keer sinds het ontstaan (begin 2014) op zoek naar een nieuwe directeur, nu Rudi Weekers de handdoek in de ring gooit. Vlaams minister voor Economie Philippe Muyters werd hierover woensdag ondervraagd in het parlement.

An ChristiaensMinister Muyters benadrukte dat het belangrijk is voor de groei van de Limburgse economie dat er daadwerkelijk buitenlandse investeringen naar de provincie worden gehaald. “Via welke organisatie zij worden aangetrokken, is daarbij van ondergeschikt belang,” aldus Muyters. “Om de samenwerking tussen het Agentschap Innoveren en Ondernemen, Flanders Investment and Trade en Locate in Limburg op elkaar af te stemmen, werd een protocol uitgewerkt. Daar moet iedereen zich aan houden.”

De minister stelt dat eventuele hiaten die opduiken door het vertrek van de directeur worden opgevangen. De aanduiding van een nieuwe directeur is een taak van de Raad van Bestuur en zal in juni moeten gebeuren. “Locate in Limburg is nodig, en het is belangrijk dat zij het werk kunnen blijven voortzetten,” aldus Muyters. “De organisaties die werkzaam zijn voor de versterking van het Limburgs economisch weefsel werken aan eenzelfde doel.”

An Christiaens (CD&V) nam in het parlement ook het woord over dit dossier: ““De vzw Locate in Limburg is nodig en de economie in Limburg heeft buitenlandse investeringen nodig om te kunnen groeien,” zei Christiaens. “In de periode 2010-2015 stond Limburg op de laatste plaats in Vlaanderen voor het aantrekken van investeringsprojecten en werkgelegenheid op lange termijn. Samenwerking is hiervoor cruciaal en de missing links moeten worden aangescherpt. De samenwerking met FIT moet dan ook geoptimaliseerd worden om leads te maximaliseren.”