Op de plaats waar tot voor kort motorfietsen de deur uitvlogen, kan je nu terecht voor eendentongen, eierstokken van de kip en vers stinkend fruit… Dat is het gevolg van een fameuze carrièreswitch die Guido Heylen zopas heeft gemaakt. De deur van zijn motorcenter in Genk ging dicht, en samen met zijn Thaise partner maakte hij er een supermarkt van.

GENK ASIAN FOOD CENTER_OP DE FOTO OPENING VAN GENKER ASIAN FOOD CENTER OP DE HASSELTWEG 311 GENK UITBATER GUIDO HEYLEN EN VARIN CHUMPUENG "JOKE"_MIST_FOTOREPORTAGE NIET GEKEND BIJ BINNENSTUREN OPDRACHT“Nadat ik met mijn motorcenter was gestopt, stond Jo Chuempung hier plots aan de deur met de vraag of ze ruimte kon huren,” vertelt Guido Heylen. “Zo hebben we elkaar leren kennen. Lang duurde het niet vooraleer we met onze commerciële ideeën op één lijn stonden. Aanvankelijk verkochten we Thaise producten in een achterliggend gedeelte van de showroom, maar dat ging zodanig goed, dat we nu de hele zaak tot supermarkt hebben omgebouwd.”

“We hebben gemerkt dat er in onze provincie een leemte is voor dit aanbod. Er komen zelfs mensen van Duitsland, Nederland, Frankrijk en Oostenrijk speciaal naar hier. Ik stond zelf te kijken van de interesse. Voor een deel is dat omwille van de vele typische Thaise producten, maar vooral omdat we vers exotisch fruit en groenten aanbieden. Dat vind je in deze regio niet en zeker niet in de traditionele supermarkten. Eén van die fruitsoorten is doerian. Dat is lekker, maar stinkt verschrikkelijk.”

Andere nicheproducten zijn onder meer kipproducten als de kontjes, pootjes, ingewanden en de eierstokken. “We verkopen ook eendentongen en allerlei soorten vis die je elders niet kan vinden,” legt Heylen uit. “Ja, ik kan wel zeggen dat Jo Thailand naar Limburg heeft gebracht…”