De Ford-concessiehouders Morren Motor uit Sint-Truiden en Garage Meelbergs uit Diest hebben een intensief samenwerkingsakkoord gesloten. Vanaf 1 juli 2017 zullen ze de krachten bundelen door activiteiten en middelen te delen, zoals algemeen management, marketing, aankoopbeleid, voorraden, personeelsbeleid en financiën.

Morren Motor was al een tijdje op zoek naar schaalvergroting, en heeft in Meelbergs een ideale partner gevonden. “Net als wij heeft Meelbergs zijn familiaal en klantvriendelijk karakter weten te behouden, in de meer dan 70 jaren dat zij het Ford-ovaal voeren”, zegt Luc Morren. “Beide concessies bundelen meer dan 120 jaar ervaring in het merk Ford en dat maakt ons veel sterker in de toekomst.”

Dit partnership werd aangegaan om beter te kunnen inspelen op de enorme veranderingen en uitdagingen die de autosector de komende tien jaar te wachten staan. “Denk maar aan de opkomst van elektrische en hybride voertuigen, de constante groei van e-commerce, de verregaande digitalisering van de sector, de opkomst van ‘autodelen’, en in een verdere toekomst: de zelfrijdende auto”, aldus nog Luc Morren. “Alleen grotere entiteiten in het autolandschap zullen deze veranderingen, en de investeringen die ermee gepaard gaan, kunnen doorstaan.”

Het samengaan is volgens beide bedrijven goed nieuws voor het personeel en de lokale agenten. “Zij krijgen nu een bredere basis om op te werken, want de groep Morren Motor-Meelbergs wordt de grootste van de Limburgse Ford-concessiehouders, en mikt op een organische groei de komende jaren,” aluds nog Morren.

Beide vestigingen blijven behouden en de twee families zullen operationeel actief blijven.

(op de foto vlnr: Dirk Morren, Marc Morren, Peter De Baerdemaeker en Luc Morren).